QUI SOM?

6

Som el Roger i la Maria. O Maria i Roger. Depèn de qui escrigui, perquè un parla com els de Barcelona i l’altra, com els de la zona de l’Ebre i el Maestrat.

Jo Maria. Vaig néixer al 1983 a Benicarló i sempre dic que sóc d’eixa terra, tot i que moltes vegades tinga que afegir que està al costat de Peníscola o si ja estàs més lluny, has de dir que està entre Barcelona i València tocant el Mediterrani. M’encanta Benicarló i de menuda em feia no sé que perdre de vista el campanar, però arribats els 18 vaig haver de marxar a la universitat i vaig estudiar Psicologia. Em vaig anar fent gran i en mig de treballs diversos, he anat acostumant-me a la maleta, als bitllets de tren i a patir per si arribaria a casa en la poca gasolina que em quedava. Conèixer noves realitats m’ha enriquit com mai haguera pogut imaginar i alguns diuen de mi que sóc cul de mal asiento.

Jo el Roger, també vaig néixer fa trenta anys en un hospital de Barcelona, però sóc d’un poble anomenat Sant Vicenç dels Horts, tot i que segurament no el coneixereu, ja que la gran ciutat de Barcelona ens eclipsa. He passat moltes hores pels carrers i places d’aquest poble on cada cantonada m’evoca un record. Amb el temps em vaig anar fent gran, i després d’acabar arquitectura tècnica, he tingut la sort de gaudir de diverses feines que m’han agradat. Però ara, passades tres dècades de la meva vida, agafo les maletes il·lusionat per arribar a nous ports.

Típica pregunta. Què és el que més ens agrada? La Maria disfruta llegint, passejant per la mar, fent el cafè en les seves amigues … A Roger li encanta el futbol, fer excursions per la muntanya i passar hores a la platja. Als dos ens encanta anar de convivències amb adolescents i joves i són moltes les hores que hem passat entre dinàmiques, pregàries, treballs de grup i bona gent. Però res comparat en estar en la gent que més estimem. En les nostres famílies. I en tants bons amics que ens ha regalat la vida.

D’una manera semblant, però en diferents indrets, va anar teixint-se la nostra vida. I va anar creixent la llavor de la fe. Primer les nostres famílies, després les nostres respectives parròquies i després Montserrat per al Roger i el Moviment de Joves Cristians per a Maria, – com afluents que van alimentant un riu – van anar augmentant la nostra fe. Una fe mascarada per la pols del camí, per la limitació personal, … però en definitiva una fe que es sent en moviment, una fe que se sap profundament estimada per Jesús, que ja fa temps que per separat la vam fer centre de la nostra vida. Una vivència religiosa des de la nostra condició de laics i formant part de l’església de Jesús que tant ens ha donat.

I tot i que havíem compartit un viatge a Taizé en el mateix bus, va ser en motiu de la JMJ de Madrid que ens vam conèixer i vam començar la nostra relació. A l’agost del 2013 ens vam casar i després d’un temps de discerniment emparats per OCASHA – Cristians amb el sud i de fer un curset de formació, ens disposem a emprendre una experiència missionera.

Si Déu vol, el 18 de febrer del 2014 marxarem cap a la República Dominicana. A l’església de San Juan de la Maguana, a les comunitats de “las lomas” que diuen ells. Coneixem unes poques dades, però no coneixem qui ens acollirà, qui seran els nous amics que farem al llarg d’aquests tres anys, … esperem anar contant-ho al llarg del temps a través d’aquest bloc.

Advertisements

4 thoughts on “QUI SOM?

 1. Felicitats Roger i Maria (com jo també sóc d’aquelles terres ho escric així) la celebració d’avui ha estat molt bé.
  Us seguirem en aquest bloc.
  Dolors i Josep Maria

 2. Roger y Maria. Somos los primos de la Maria Goretti. Les esperamos por la Republica Dominicana. Muy agradecidos de que personas jóvenes como ustedes hayan decidido dejar sus comodidades y sus familiares, para venir a ayudar a gente muy necesitada. Eso solo se hace teniendo un gran corazón. Aida y Ventura Serra

 3. Roger i Maria, benvenguts a terres americanes, al Carib, son missionera com vosaltres, mes a mes, soc benicalanda, com Maria, allá soc Paquita, em recordes Maria?, ens coneixem, per a Roger, que no sap qui soc, religiosa de la Consolació, i ara estica la vora de dos anys a Venezuela, concretament a Illa Margarita, com vosaltres ara som de illes…, avans vaig estar en L’Ecuador sis anys, sobre tot, també com vosaltres, una persona de fe que va creixer per alla en aquelles bones terres nostres i que anat creixent al llar de ja molt anys…, molt felic, en la vocació que Deu en va regalar i aprenet cada dia de la vida i d´aquells als que m´ha enviat a acompanyar en la fe i a servir.
  Us desitjo que sempre us il.lumine la Llum de Crist. Estigueu segurs, que “hi ha mes alegria en donar que no pas en rebre…”
  No sé com está el mue “valenciá”, perque el uso poc… a més de que en falten algunes grafies…, peró volia emplear la nostra llengua per a dirvos !BENVENGUTS!

 4. Moltes feliçitats per aquest dos anys de missioners en vanguardia, quina maravilla!, quina admiració i gratitud sento per voaltres; diría més, sento enveja! Us acompanyo amb la pregaria. Una forta abraçada.
  Gna. Maria cm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s