LA BIBLIOTECA D’AVENTURA

Quasi fa un any, celebrant no recordem què en una pizzería, se’ns va acudir la idea de demanar-vos llibres. Ja feia temps que sentíem diàriament la necessitat d’un espai per fomentar la lectura en condicions. Vam simplement fer uns flyers, ho vam publicar al facebook i vam coordinar tres punts de recollida. En cosa d’un mes vàreu recollir gairebé 1300 llibres. Els nostres pares van encarregar-se amorosament de classificar-los, encaixar-los i enviar-nos-els. Van venir en vaixell i a principis de juny van arribar a San Juan. Abans de les vacances d’estiu ja havien arribat a Aventura, però les caixes en que van arribar ens han servit de taulell durant uns mesos, ja que la fusta de la Biblioteca estava donant que parlar.

1

Finalment durant l’estiu es va poder tallar la fusta i quan vam iniciar el curs vam poder posar-nos seriosament en la construcció de l’espai. Ha estat una altra vegada, una construcció molt participativa. Teníem un fuster i Aventura posava la mà d’obra, la il·lusió i les ganes d’aprendre. A les hores de l’assignatura vocacional han carregat la fusta, l’han polit, l’han envernissat, han muntat les taules, han numerat els llibres, els han col·locat a les prestatgeries… I com ja tots teníem moltes ganes de fer-la servir, el 15 de novembre ja la vam posar en marxa, encara que la inauguració i benedicció no podia ser fins l’1 de desembre.

3

En l’horari de cada dia tenim una hora a la tarda destinada a la lectura. Es la millor hora per anar a la Biblioteca, plena de gent i silenciosa. Sembla un petit miracle dins del marc de soroll al que estem acostumats. Els estudiants més grans fan de bibliotecaris, motiven la lectura i s’encarreguen de portar un control a través d’uns senzills carnets de lectura.

img_4585

A part de Biblioteca és aula d’Informàtica i ens permet tenir els ordinadors controlats i fer un millor us de la tecnologia.

2

Es un espai senzill i acollidor. Però sobretot és un espai significatiu. Fa tan sols 6 anys Marta, una missionera d’Ocasha, ajudava a crear en cada una de les comunitats un petit armari amb uns quants llibres. Pràcticament cap xiquet sabia llegir. Per a molts aquella va ser una embranzida important. Ara la majoria d’aquells xiquets estan a Aventura, son els grans de l’escola i llegeixen coses com el Diari d’Ana Frank, versions juvenils de El Quijote, Momo, Diari d’un jove maniàtic, …

Molts dies en aquests anys ens hem desesperat perquè els problemes no han faltat en Aventura, perquè l’actitud no sempre és la que un desitjaria, … però quan els veus llegir silenciosament a la Biblioteca, tractant els llibres en delicadesa i explicant-se després uns a altres les històries que han descobert entre les pàgines, … llavors et passen tots els disgustos del caminar diari i sents molta alegria i esperança de veure que el futur d’aquests joves pinta molt millor que fa tan sols 7 o 8 anys.

Aventura sent seva la Biblioteca, però molts de vosaltres l’heu de sentir igualment vostra. Gràcies una vegada més.

img_4920

Advertisements

One thought on “LA BIBLIOTECA D’AVENTURA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s