EN EL CAMINO SE ARREGLA LA CARGA

IMG_3647

Ja fa un parell de setmanes que van arribar els alumnes a l’escola i podríem dir que el títol d’aquesta entrada és el resum d’aquest inici de curs. Cal dir que aquesta coneguda dita popular podríem aplicar-la a cada començament de curs, però aquest any amb molta més força que anys anteriors. Primer, perquè a pesar de que a finals de juliol tot apuntava a que Aventura ja no afegiria més cursos, doncs finalment hem seguit augmentant un curs aquest any i ja tenim estudiants en sis cursos diferents (5é i 6é d’EP i 1r, 2n, 3r i 4rt d’ESO). Segon, perquè ja som 68 estudiants i no teníem aules ni espai on posar llits per a tots. Tercer, perquè hem començat el curs en tan sols 4 professors. Quart, perquè no tenim professor de l’àrea vocacional (hort, fusteria, …) i és un dels pilars de l’escola. Cinquè, perquè tenim molts estudiants de cinquè que són molt petits per anar caminant fins l’escola però a la guagua no caben tots. Sisè, …

IMG_3639

Però que millor que començar el curs i que el Director ens faci cantar a tots el “Todo Cambia” de Mercedes Sosa i tots entenguem que tot i que hagués sigut millor carregar bé la càrrega des del primer moment, aquí les coses van així o les fan – fem- anar així i no hi ha res millor a fer que posar-nos a treballar per a que la càrrega s’ajusti el més aviat possible al camí que es presenta.

Així que dos setmanes més tard, comencem a veure la llum al final del túnel, i potser aquest setmana ja pujaran els 7 professors. Els estudiants i pares del nou curs que s’ha posat en marxa, dirigits per un treballador comunitari, Vange, ja han construït dos noves aules. Tenim uns quants matalassos que de moment fan el seu paper, encara que sigui al terra per falta d’espai. I en mig de tot això, per fi la construcció de la biblioteca s’ha vist des bloquejada i li hem pogut fer una bona espenta, pel que si tot segueix el curs previst en cosa d’un mes podríem estar inaugurant-la.

IMG_3701

Dos setmanes en les que ja es sent lluny el ritme de les vacances, però que hem gaudit de sentir que entre tots hem anat “arreglant la càrrega”.

IMG_3695

També aquests dies Aventura i les comunitats han contat en l’ajuda de 3 voluntaris: l’Alba, la Maria i l’Aniol. Tres joves que han decidit compartir un mes de les seves vacances amb els alumnes i xiquets de les comunitats i han sabut adaptar-se a les diverses necessitats que se’ns han anat presentant. I també tenim entre nosaltres el Miguel i la Paloma amb els seus tres fills (Nico, Noa i Jaime). Ells van ser un matrimoni missioner d’OCASHA que van estar a Sabaneta ara fa 8 anys i aquest estiu han decidit venir de visita i donar un cop de mà en el que fes falta… així que també, els ha tocat fer de “todolegs” en Aventura.

IMG_3636

IMG_3426

I per acabar, una gran alegria. Ja no podem dir que els pares del Roger són els únics als que els agraden les sorpreses. El divendres al baixar d’Aventura, el germà de la Maria, Guille, estava esperant-nos a Sabaneta fent cafè amb gent nostra com si fos un més… Guille, quina sorpresa! Graciés!!!

14184329_10154027003484200_893415101249561282_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s