JA TENIM “CANCHA”

Hi ha treballs feixucs i treballs lleugers. Aquest era un treball feixuc però per l’ambient que s’ha viscut, s’ha convertit en lleuger. És el que passa quan la motivació i la il·lusió corren a dojo.

IMG_0596

Aquesta és la sensació constant dels últims mesos. I és que a Aventura, hem estat immersos en la “CANCHA”. Tot va començar a l’abril del 2015 quan ens va visitar l’equip directiu d’una escola d’Atlanta (Estats Units). Volien conèixer Aventura i tenien la il·lusió de fer una espècie d’agermanament. Ens van visitar. I van escoltar als alumnes d’Aventura, que el que més desitjaven era una “cancha para jugar”. Van tornar cap a casa i quan van arribar allà, els van contar als seus alumnes el que havien vist. Es veu que els van motivar i es van posar a fer activitats per recollir diners.

aaa
Era setembre i ja podíem començar. Ells amb il·lusió havien fet moltes activitats per aconseguir els diners. Nosaltres, teníem la força i la il·lusió per a construir la “cancha”. I des de llavors ha estat tot un procés. “Sin prisa pero sin pausa”, que per aquestes contrades és quasi un miracle. Primer va ser pujar els blocs i un poc de ciment. Després fer el perímetre de blocs. I quan pareixia que la “pausa” era inevitable perquè la retroexcavadora del bisbat estava ocupada en un altre projecte, i ja els estudiants estaven motivats per omplir el terreny en carretons, de sobte i com un regal de Reis, va aparèixer la retro que ens va anivellar el terreny i sobretot, ens va treure la sorra del riu. “Ahora si que vamos pa’lante”, van dir els alumnes. La resta ja ho podíem fer nosaltres. Números grans si, però tan sols necessitàvem ganes i temps: dur 90 viatges de sorra, 300 sacs de ciment, uns quants galons de gasoil per transportar-ho tot, un bon tute a la camioneta, els alumnes més petits en unes quantes durícies a les mans … Però el problema, quan tenien classe de vocacional, sempre era triar als dos alumnes que venien a fer cada viatge de sorra: ¿Quién quiere venir? I totes les mans aixecades! Així vam passar el gener i part del febrer.

foto 1
Quan ja ho teníem tot a punt, vam convocar als joves de les comunitats per a una jornada de treball el 20 de febrer. Va ser emocionant perquè s’havia de fer el paviment tot en un dia pel que necessitàvem moltes mans. Va estar tota la setmana plovent però ja estava tot organitzat: les comunitats avisades, els paletes contractats, la formigonera aparaulada, les mares preparades per cuinar, els alumnes motivats per quedar-se el dissabte a treballar… Finalment divendres al vespre van escampar els núvols. Els nervis van començar a dissipar-se i tot va començar a rodar. A les 5 del matí ja estàvem tots en peu, cafè per aquí, ciment per allà, comunitaris que hi havia que anar a buscar, altres que venien a cavall, carretó amunt, carretó avall, … Els paletes dient: deixeu treballar a estos petits que a les 10 del matí ja no en quedarà cap. Però va anar passant el dia, la gent s’anava alternant i a les 10 de la nit, quan per fi la formigonera va deixar de rodar, els petits encara estaven emocionats en carretó amunt, carretó avall. Un alumne a la nit deia: “Creo que nunca había trabajado tanto, pero me siento feliz”. Era el sentir general.

Després quedaven els detalls i posar-la bonica. I ho vam anar fent.

IMG_1303

I ja que la “cancha” estava bonica, ens faltava l’uniforme esportiu. Així que vam pensar gastar-nos uns diners dels que van quedar de la recollida de la Guagua i ara anem tots així de guapos. Així que també aquesta “cancha” és un poquet de molts de vosaltres.

IMG_1465

IMG_1561

I el passat dijous vam tenir una festa: per inaugurar-la. Però sobretot per donar gràcies a Déu perquè de vegades els somnis, si ens hi posem tots, es fan realitat.

IMG_1446

IMG_1538

I demà diumenge de rams, canvi d’època. Que passeu una bona Setmana Santa. Nosaltres hem decidit passar-la a la comunitat de La Higuera, així que ja us ho contarem, perquè serà diferent.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s