MENTRE PRENEM CAFÈ

P1050937

Fa uns dies vam llegir que a la Universitat de València havien fet un estudi sobre com de segur era per a la salut, beure’s un cafè de les cafeteres de càpsula, que des de fa uns anys molts tenim (o teníem) sobre el banc de la cuina.

DSCN1476

El resultat de l’estudi deia que el cafè que conté la capsula no suposa cap perill, que la càpsula i el material del que està feta tampoc, que el circuit per on passa el cafè abans de caure a la tasseta és totalment segur, però que hi havia un lloc on podia arribar a originar-se un petit problema. Era a la safata de darrere on es queden les càpsules una vegada ja estan buides. Doncs en aquest lloc i si es donaven x situacions, podien arribar a crear-se uns microorganismes, que si passaves molts dies sense netejar aquesta safata i tenies la mala sort de que algo que ingeries entrés en contacte amb aquella zona infectada per aquests microorganismes podies tindre la mala sort de contraure alguna infermetat totalment lleu, en símptomes que difícilment et donaries compte i que no suposaven cap perill per a la teva salut.

IMG_2977

Que ens perdoni qui haurà passat moltes hores investigant, però vam pensar: vaja parida d’estudi! En la de possibilitats útils i boniques en les que mantindre la ment ocupada, quina llàstima!

I ens vam imaginar llegint – i explicant – aquesta investigació a la gent de les nostres comunitats – i a la majoria de gent del món- que fan el cafè en un calcetí, que confien en que la “candela” ajudi a puriDSCN1267ficar l’aigua, i que una vegada fet, guarden el cafè dins d’una llauna que abans ja ha tingut diverses utilitats.

 

I també vam pensar en lo tontos que som de caure en paranys com aquests (nosaltres els primers) de gastar-nos un munt de diners de més (perquè resulta dos o tres vegades més car) per aquella nova sensibilitat que hem adquirit del sabor, de la comoditat, d’emprar bé el poc temps que tenim, … Lo de sempre, al final has de treballar més per pagar uns gustos que una nova “sensibilitat adquirida” ara ens fa gaudir.

A nosaltres ara ens torna a encantar el cafè de la típica cafetera italiana. És el que hi ha. I quan anem per les comunitats fan un cafè que no és un Ristreto però en canvi té un sabor a gingebre o nou moscada que res té a envejar. I també cal dir que els qui van fer aquest estudi, el prohibirien immediatament ja que no fa falta investigar res per saber que el procés no compta en les garanties suficients.

DSCN1248
De vegades no sabem ben bé, com ens està afectant aquest experiència, però en moltes coses tenim la sensació de que allà vivim envoltats de moltes tonteries. Si, tonteries. Ni la gent ens solem morir per coses tan tontes. Ni els traumes s’agafen amb tanta facilitat.

PD: Sabem que l’entrada d’avui és una mica anada d’olla. Ni allà estem tan bojos ni aquí són tan bons. Hi ha de tot com a tot arreu. Però les coses en la perspectiva de la distància, i a dia d’avui, les veiem així. Així que ja ho sabeu, que ningú ens regali cap cafetera de capsules 😉 o ens recordeu aquesta entrada si un dia som nosaltres qui ens la comprem 😉

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s