ENS AGRADA EL NADAL

Aquest matí una amiga ens preguntava en qui sopàvem aquesta nit. La pregunta no estava mal feta, però impossible saber la resposta. Aquí eixe tipus de curiositats tan sols es resolen quan ja han passat. Para  muestra un botón. Havíem convidat Tisón, Flor, Linda i la seva filla, Miranda. Lo curiós és que els que havien de vindre han vingut, que no sempre passa. A més a més portaven un amic, Janco, també haitià. Quan ja començàvem, sents: Bueeeeeenas noooooches. Tots a l’uníson, contestem: Bueeeenas nooooches, pasen pa’lante. Són Zoraida i Salvador, que han anat a l’església i estava tancada, no saben com ha sigut això. Tu penses que no és tan estrany, ja que falten dos hores per a la missa. Als cinc minuts arriba Antonio, un treballador d’Aventura que és de La Higuera i està per aquí baix aquests dies. Ve a saludar, acompanyat de Liria, la seva dona, i Génesis, la seva neta i alumna de cinquè.

DSCN4669

És fa l’hora d’anar a Missa. Tanques la porta i marxeu tots contents. Creues una mirada de complicitat i et dius en silenci; i que no és bonic aquest caos?

Hi ha gent que detesta el Nadal. Natros som dels que ens encanta. Dels que ens posem nadales, preparem el menú en il·lusió, xalem a la cuina, enviem postaleta de Nadal. Per cert, no ens n’anem per les rames i aquí us la deixem.

Felicitació nadal

La ma que sosté el naixement, és la ma de Seni. Seni és una de les nostres veïnetes de Sabaneta. Una de les que tant ens ha acompanyat, sense saber-ho. De les que ens feien tantes preguntes al principi i de les que ara, pinta tan rebé. Ja ha après qui és qui de les tres figuretes.

El somriure de baix és de Micaela. Us l’hem ensenyat a mil i una fotos. La vam conèixer en dos anyets i la vam veure créixer fins als 3 i escaig. Va tornar amb els seus pares a Haití. Si no és per alguna mala jugada del cervell, pensem que no l’oblidarem mai. Segurament sempre ens ajudarà a recordar que hi ha pobres, refugiats, nens dormint al terra, …

El somriure de dalt és de Seiri. Roger sempre li deia que era la seva princesa. I ella, somreia feliç. De la nit al dia, els seus pares van decidir que ella i la seva germaneta petita marxaven a viure en la iaia. Ells es refan molt més prompte que natros d’estos embolics familiars constants i rocambolescs… però segur que hi ha un patiment amagat que d’una o altra manera acabarà sortint en els anys.

DSCN4661
El somriure dels nens, … aquest any moltes noticies ens han fet ser conscients que ha sigut un any ben difícil per a milions de nens arreu del món. Natros n’hem vist molts que van descalços, bruts, que no van al metge quan toca o no dormen en una casa en condicions. També en vam veure que passaven molta fam quan vam visitar un camp de refugiats. I per les noticies sabem que hi ha massa nens que pateixen cruelment, per la guerra, per la fam, per haver de fugir, perquè uns bojos han matat al teu pare, …

El somriure dels nens és especial, però el més especial de la postal és el nen Jesús. Avui que és Nadal i cada dia. Hi ha dies durant l’any que un es pregunta on està Déu. Aquest any, en els somriures dels nens és on més vegades l’hem trobat assomant-se.

DSCN4626

BON i SANT NADAL

Advertisements

One thought on “ENS AGRADA EL NADAL

  1. Molt bon Nadal!!!!!!!!!! I que sempre, tot i les dificultatss, sapigueu trobar a Jesus en l’altre. Avui la pau a baixat del cel, avui brilla una llum nova ens ha nascut un infant ens ha estat donat un fill. Jesus al neixer ens va fer mirar al del costat per a que l’estimem com a germa nostre. Una forta abraçada en Crist, units en la pregaria!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s