LA GRANJA D’AVENTURA

Aquest any no han hagut “camarotes”. Aquest curs el treball vocacional ha anat encaminat a seguir fent gran la que és: l’escola i la casa de tots.

Per allà al mes de gener vam començar a construir la granja d’Aventura. Una construcció molt senzilla, però que tenia l’al·licient de que seria algo que aniríem fent entre tots. Fer-la entre tots els estudiants, requeria paciència, adaptar-se a les hores setmanals que cada curs té de “vocacional” i potser no assolir la professionalitat que és podia esperar d’uns paletes experimentats. Però sospesant els pros i contres, ràpid vam preferir que la granja sigués feta pels de casa, pensàvem que no tan sols aprendríem a la llarga sobre tenir cura dels animals, ja ara podíem aprendre un poquet sobre construcció.

Les últimes setmanes els imprevists se’ns han acumulat i ens han faltat uns poquets dies per pavimentar els sols i un parell de detalls més, però pràcticament està acabada i si Déu vol, a principi d’agost arribaran els animals per seguir donant-li vida.

Perquè un poc de vida, la granja ja té. La vida ha anat posant-se en les moltes i divertides hores que hem passat en eixe espai, que està a poc més de 100 metres de les cabanyes i classes. Des del més de gener, hem netejat el terreny, hem tirat fils i nivells, hem aixecat l’estructura de fusta, hem anat a buscar sorra i hem fet formigó i més formigó. Hem tallat i polit fustes i finalment hem pintat i envernissat.

Ha quedat prou bé, però sobretot estem contents perquè tots la sentim com un “xin” nostra. Ja tenim 5 porquets, ara ens falten algunes vaques i moltes gallines. I encara s’està dubtant de si els conillets tindran cabuda, ja se sap, després hi ha haurà qui no voldrà que els matin.

Encarem la última setmana del curs. Una setmana “simpàtica” en activitats lúdiques, de convivència, els grans preparant la “selectivitat” de la següent setmana, … en definitiva, com a totes les escoles, eixe sabor especial que tenen els últims dies del curs.

IMG_9160

I, amb tot això, per fi vam rebre una trucada que esperàvem feia molt de temps. Dijous, si Déu vol, penjarem l’entrada!

Advertisements

2 thoughts on “LA GRANJA D’AVENTURA

  1. Muy bonito el vídeo, me ha traído muy buenos recuerdos. Un trabajo muy arduo en la promoción de los niños y jóvenes de esa zona. Esperamos que el jueves sea una buena octava del Corpus con una gran noticia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s