LA DELICADESA DE JESÚS

IMG_7052Avui “el padre” no pot estar per celebrar l’Eucaristia i des del bisbat ens han enviat a Juan Domingo. Juan Domingo és un pare de família que des de fa uns anys és diaca permanent. Treballa al bisbat i és el coordinador del departament de “acueductos y saneamiento de agua”. Aquest departament s’encarrega de facilitar la vida a aquelles comunitats que encara tenen problemes greus d’accessibilitat o d’arribada d’aigua potable a les seves cases.

Comença la celebració. El to és festiu. La seva actitud i les seves paraules ens ajuden a viure la celebració concentrats, contents, units. Arriba el moment de la comunió i ens posem a la fila. De repent un jove s’apropa a una dona que està dos llocs més avant en la fila. Intuïm que li diu que torni al seu lloc, però la dona no li fa cas i segueix avançant en la fila. Quan ja quasi arriba al celebrant, una altra dona, ara en més decisió, va a treure-la, a impedir-li que el diaca, que és nou a la comunitat i es veu que no sap de que “pateix” la dona, li doni la comunió. Intercanvien unes breus paraules i Juan Domingo li diu a la dona que ha vingut a apartar a l’altra senyora, que marxi. El diaca posa les mans sobre el cap de la dona. L’acull, la beneeix, prega per ella amb tendresa i finalment l’abraça. És un moment breu, però ple.

Uau. És un moment que ens ha emocionat. No coneixem a la dona. No sabem perquè segons alguns no pot rebre la comunió. El diaca possiblement s’ha vist tenint que prendre una decisió ràpida. Potser no li dóna la comunió per no escandalitzar als presents. Potser no li la dóna perquè vol ser fidel a l’església i el motiu que li han donat li impedeix rebre el sagrament. Realment no sabem, ni potser sabrem mai. En definitiva, tampoc ens importa massa. Però com l‘ha acollit. Com li ha dedicat la seva atenció. Com ha intentat ser discret per no difamar a la dona. Hi ha coses que oprimeixen el cor. I hi ha coses que l’eixamplen. Aquest moment ha sigut un d’eixos que fan que l’esperit bufi fort. Un exemple clar de com Jesús ens acull, ens toca, ens mira, ens consola. La veritat que rebre la comunió, o no, ha passat a un segon pla. Sentir l’acollida de Jesús pot salvar.

foto

Advertisements

One thought on “LA DELICADESA DE JESÚS

  1. La mision nos aporta muchas experiencias evangelizadoras, que nos interpelan y nos hacen descubrir la presencia de Dios.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s