LAS NOCHES DE LOS JUEVES

IMG_5546

“Buenas noches. Hoy es … – i tots contesten-: JUEVES. Y los jueves toca …: COMPARTIR. Ja esdevé un ritual aquest breu diàleg els dijous en acabar de sopar. I és que els dijous, enlloc d’anar a estudiar tenim un temps d’esbarjo i convivència.

Des de l’inici de curs, hem començat a fer cada dijous un “COMPARTIR”, una estona de dues hores llargues que són el temps que tenim entre que acabem de sopar i marxem a dormir. Aquest era un altre objectiu que l’equip ens havíem marcat per aquest nou curs: dedicar una vesprada a una activitat més lúdica, on els alumnes poguessin sortir de la rutina de l’estudi i tinguessin un espai més informal per interactuar entre ells i també amb els adults que els acompanyem. Dit tot això queda molt bonic, però ara toca la realitat i és que cada dijous esperen quelcom diferent, nou, divertit, … el repte és gran!

IMG_5464

És curiós, nosaltres mai li haguéssim posat el nom de “compartir” però des del primer dia que els hi vam dir que faríem quelcom d’aquest estil, van ser ells que deien: “el jueves compartir”. I ara ja no trobem millor paraula per definir aquest espai que la paraula “compartir”… En això s’ha convertit, un temps per compartir capacitats, gresca, pregària, jocs, … compartir la vida fora del temps rígid de classes i estudi, encara que aquest, intentem que sigui un temps tan educatiu com la resta d’hores.

Manos a la obra: Teníem clar que els fascinen les pel·lícules (sobretot de cotxes, guerres, violència, … acció!), així que un cop al mes toca pel·lícula. Hem de posar pelis que els motivin però al mateix temps que puguem aprendre o treballar algun valor positiu. Vam descobrir que riuen moltíssim en les pel·lícules de “muñequitos” (dibuixos animats), així que uns amics ens van fer arribar un disc dur ple de pel·lícules de dibuixos.

També, els jocs “tipus esplai” els encanten. Així que doble finalitat, que aprenguin a jugar a diferents jocs i puguin portar-los a les seves comunitats i a més a més anar creixent en això de seguir unes regles i saber perdre. Els primers mesos, cada dijous acabaven uns enfadats! Ara fa goig veure com molts ja s’agafen bé la derrota!IMG_5552 D’aquí va sortir el joc d’Aventura, un joc estil a l’oca però amb proves quan queien en les diferents caselles… o el trivial d’Aventura, amb preguntes relacionades amb les principals assignatures… o el joc de la bandera, on dos equips tenen que anar a robar la bandera de l’altre equip… o en busca del tresor d’Aventura, un joc de pista que porta un plànol on hi ha un tresor amagat.

I com no, la part de la creativitat, i ha sigut aquí el punt on realment ens hem sorprès més… els encanta cantar, fer teatre, pintar, dibuixar… així que vam iniciar el curs decorant Aventura, després no ha faltat el concurs de “furor” entre xics i xiques per saber qui canta millor… o també algun petit teatre per representar-lo a la reunió de pares.

IMG_5514

Us mentiríem si us diguéssim que tots els compartir han sigut un èxit, hi ha de tot… dijous on tots estem molt motivats, dijous on portem el “compartir” agafat en pinces per falta de temps o d’idees, pel·lícules en les que han vibrat i pel·lícules ideals per a caure adormits. Ara bé, veure’ls com van creixent, van aprenent a jugar sense perdre la seva genètica competitiva, veure’ls com corren emocionats per trobar una pista i així trobar el tresor o veure’ls que son capaços de fer una representació de teatre o simplement veure’ls riure… (com deia aquell anunci de la TV)… no té preu.

IMG_6621

Després de l’estona de jocs, acabem el compartir fent una estona de pregària. Una pregària més pausada, una música ajuda anar entrant… anem pensant en les coses bones de la setmana, les que no hem fet tan bé…  llegim un text o la paraula de Déu…cadascú pregar per quelcom o fa algun propòsit per la setmana… una estona on l’important es posar a Déu el centre de nosaltres… on els alumnes se sentint part d’una família… una família que és Amor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s