JESÚS, BONA NOTICIA PER A TOTS

Felicitació de Nadal - còpia

Fa dos dissabtes estàvem dinant, quan de sobte van venir la mare de Micaela i la mare de Sosón, demanant-nos si es podien quedar a casa nostra ja que hi havia una brigada de policia buscant haitians en situació d’irregularitat. Durant dues hores van estar a casa, aguaitant per si observaven quelcom estrany, finalment la tarda va transcòrrer tranquil·lament. Quan diumenge ens vam despertar, a l’obrir la porta ens vam trobar que Geni, la mare de Micaela, ens estava esperant. Ens demanava si els podíem portar a la frontera, ja que ahir havien matat a dos policies i avui es preveia una nova batuda per agafar a tots els haitians de Sabaneta. Després d’un temps d’incertesa, vam decidir portar-los fins a la meitat del camí, ja que el vehicle que teníem en aquells moments no era gaire segur. Vam aprofitar per comentar-li a la família de Sosón, però la seva mare va dir que ells volien esperar ja que algú els devia diners.

Així que vam emprendre un viatge estrany, primer perquè teníem que passar alguns controls policials i no sabíem què ens podien dir. I segon, perquè aquell viatge volia dir acomiadar-se de Micaela, una petita de dos anys i mig que ens té el cor robat… quants divendres baixàvem d’Aventura i només de veure-la que venia corrents cap a nosaltres, ja ens animava!

2

Vam arribar al nostre destí… abraçades, petons, alguna llàgrima, Micaela sense deixar de mirar la foto dels seus amics que vam tindre temps d’agafar de casa i natros, demanant-li en silenci al bon Déu que els acompanyi fins arribar a casa i sempre. I si pot ser, que tornen.

Cap a la tarda vam arribar a Sabaneta. Al arribar al nostre barri observem que les quatre cases on vivien haitians estan tancades… parem la guagua… preguntem… aquell matí va haver-hi una gran batuda i es van emportar casi tots els haitians, inclòs la família de Sosón. Els veïns ens van explicar que només van vindre a buscar al pare, però Linda – la mare- els va suplicar plorant que no els separessin, que volien estar tots junts. Així va ser que Linda, Flor, Sosón i Miranda van pujar al camió destí del seu país per a ser legals.

 4

L’evangeli s’actualitza arreu. Però hi ha vivències que et fan veure-ho més clar. El somni de Josep i la fugida precipitada. L’incòmode viatge cap a Betlem per complir amb el cens.

Però la confiança ha de guanyar. No hi ha més remei, perquè creiem que a pesar de les dificultats i injustícies, Déu va néixer allí en mig d’aquell caos per portar la Salvació. I creiem que segueix naixent avui. No tenim moltes evidències, però estem prou segurs que estaran bé i que fins i tot estaran celebrant el Nadal en les seves famílies.

Però del que si avui estem molt més convençuts és que Jesús neix per il·luminar la foscor. Per estar al costat de l’aturat desesperat, de la dona velleta que estos dies es sent més sola que la una, dels xiquets que ningú els lleva els mocs del nas, dels emigrants que molts se’n burlen d’ells dient-los “ojo que viene el camión”, dels que estan ferits perquè el rancor, l’enveja o el que sigui els ha guanyat, dels que caminen en tanta por i desconfiança per la vida que mai assaboriran res, … Jesús torne a néixer per il·luminar tantes foscors que hi ha dins nostre i volant per l’ambient.

IMG_6477

De tot cor, SANT NADAL I FELIÇ 2015! (Fes click per veure el vídeo)

 

Advertisements

2 thoughts on “JESÚS, BONA NOTICIA PER A TOTS

  1. Maria i Roger! Gràcies per escriure i fer-nos veure com l’Evangeli es va fent real al vostre voltant. Us desitjo un molt Bon Nadal, un 2015 ple d’Amor i us envio una abraçada molt forta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s