MOLT HONORABLE

IMG_5791

Diumenge 12 d’octubre. Per a uns la “Pilarica”, per a altres el dia de la “Hispanidad”, per als dominicans el dia de la raça, … per a la família d’Ocasha a Dominicana: la visita del president! Això si, Ramiro no viatge sol, l’acompanya Amparo, una companya d’Ocasha que havia estat també de missionera a Sabaneta i Pilar, una amiga i feligresa de la parròquia d’Amparo.

IMG_5782

Dos del migdia. La paella (amb tocs menorquins, catalans i valencians) a punt, l’amanida en els productes típics (mango i aguacate) damunt la taula, … i toc toc: el president ja està aquí. S’afegeix a la taula el pernil, el vi i les ametlles casolanes que surten ansioses de les maletes. La taula està esplèndida, la conversa assegurada, la germanor es palpa.

De dilluns a dijous són “nostres”. I és que en els quinze dies que estaran pel país els hem preparat una ruta per a que puguin visitar tots els equips i conèixer el més interessant. Malauradament, per a fer turisme, hauran de vindre una altra volta. Els dies no donen per a més, ja que les ganes de que coneguin on vivim la missió són amb escreix més poderoses que les boniques platges, que “haberlas haylas”.

1 (2)

Els dies que hem tingut la sort de tenir-los, ha sigut una mescla entre una agradable trobada institucional, una saludable rutina a Aventura i un tast de les comunitats de la parròquia. Dilluns ens IMG_5821vam reunir en “Monsenyor” (com es coneix carinyosament al bisbe), Wilma (Directora de Fundasep) i Tomé (company d’Ocasha i director de Programes del bisbat) i vam passar un temps ben agradable compartint. Per la vesprada vam berenar en les monges que hi ha a la parròquia i vam sopar a Sabaneta. Dimarts vam arribar a Aventura. Dimecres vam passar el dia per la comunitat de La Higuera. I dijous al matí vam participar de l’acció de gràcies que 21 famílies feien perquè aquest anys se’ls havia entregat una casa digna. Per la vesprada vam anar a unes comunitats on Amparo havia estat servint, i a part de tornar carregats d’aguacates, vam arribar a casa plens de bones sensacions de veure el que la fe i l’estima són capaços de fer. Per acabar d’arrodonir el dia, vam sopar a la “casita de pesca” que està tocant la presa, que per cert, en estes pluges, està “que se sale”.

IMG_5801

Com podreu imaginar hem viscut molts moments que podríem compartir, però només comentar dos moments entranyables:

Roger, en el seu habitual to de broma, li va dir al bisbe que dilluns sopàvem de “barbacoa” a casa i que si no es volia perdre quelcom bo, que ja sabia que havia de fer. La sorpresa va ser quan es va presentar en Tomé quasi quan acabàvem de sopar. Quina alegría! I sort que teníem provisions al rebost.

IMG_5805

Un altre moment ben maco, va ser quan un bon grapat d’alumnes se li van apropar a Amparo per entregar unes cartes per a Marta, una companya d’Ocasha, que havia estat per les comunitats d’Aventura fa uns anys i que va ajudar molt per a que l’escola un dia sigues realitat. Ella va marxar i l’escola encara no funcionava però ara li arribarà una carta que li diu “Gràcies Marta, perquè em vas despertar l’interès per l’estudi i ara ja estic cursant setè i amb molt bones notes!”.

En definitiva, aquest cap de setmana és el Domund, i ens agrada molt el lema que han escollit per aquest any: Reneix l’alegria. Estàvem molt il·lusionats en la seva visita i en que pogueren conèixer qui són aquells que ara es creuen en el nostre camí per recordar-nos, que cada dia tenim mil motius per a que reneixi l’alegria. Avui que ja els hem “entregat” a uns altres companys, estem encara més il·lusionats del que havíem pogut imaginar i notem com no només reneix l’alegria amb els d’aquí, sinó que també l’alegria reneix per poder sentir-se comunitat, església i part d’una missió universal en la que estem molts immersos.

Teníem ganes de veure’ls, de posar-nos al dia, de compartir “face to face” moltes vivències, de deixar-nos interpel·lar. Ara que ja han marxat, ens han deixat més ganes de treballar, d’entregar-nos amb més deler, de revisar cada dia les actituds que ens mouen, … Ens han recordat que l’alegria augmenta també al sentir-se part d’una família ben gran, Ocasha i l’església en general.

Ah i per cert, si algú té el “cuquet” de viure coses tan xules, que s’animi a participar de la trobada de tardor d’Ocasha!!

2010-10-13 d’ptico encuentro de oto–o

Advertisements

2 thoughts on “MOLT HONORABLE

  1. Feliç diada del Domund! També aquí us hem recordat a la missa del diumenge. La foto en la qual Maria surt en el cartell del Domund “Reneix l’alegria” ens ha acompanyat durant la celebració i també al final ens hem fet una foto i hem dit: també volem compartir la nostra alegria amb República Dominicana. Ara mateix us faré arribar la foto! Gràcies pel vostre testimoni i per la vostra alegria!

  2. Hola María Palau ………….
    Cómo va ?. Tú y Roger estáis haciendo una gran labor y es las fotos se os ve muy felices, me alegro mucho.

    A la vuelta os presentaré a Carmen, la familia va creciendo. Un abrazo fuerte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s