VIDA I VIDA EN ABUNDÀNCIA

Fa unes setmanes que ha començat un nou projecte a la parròquia del que avui us volem fer partícips. S’anomena Pastoral Materno Infantil, i com bé es pot intuir, s’adreça a les mares embarassades i als seus fills fins que compleixen els 5 anys.

foto (3)

He de confessar que des del primer moment el lema em va captivar: “Per a que tinguin vida i vida en abundància” (Jn 10,10). Quan treballava a la pastoral amb joves al bisbat de Tortosa, moltes vegades em preguntava quin era l’objectiu a llarg termini i sempre trobava llum en aquesta cita que adaptava una mica a la realitat: Que els joves no tan sols tinguin vida, sinó que sigui una vida abundant, plena, joiosa, “a full” de sentit.

Doncs ara aquest lema, és el lema de moltes dones que s’estan formant per a ser “conselleres” en les seves comunitats i ajudar a les mares i als seus infants.

Primer per a que tinguin vida, perquè això que per al nostre vell continent és algo que és dóna per fet, de vegades en aquesta part de la illa és veu truncat: per falta de coneixements, per no anar al metge, per les condicions del part, per una mala nutrició, … per molts motius que en uns mínims recursos i formació es podrien superar.

I segon, per a que tinguin vida en abundància. Una de les insistències per exemple, és “seno y solo seno” ja que per diferents tabús, moltes mares no volen donar pit. Una altra de les insistències és l’acollida d’eixe infant que és una benedicció de Déu i mereix la nostra tendresa i acollida.

IMG_5715

És curiós com a uns quants mils de kilòmetres de distància aquesta cita ens diu ara quelcom molt diferent. Ens ajuda a ser conscients de la “màgia” i la força de l’evangeli que troba mil formes i colors per encarnar-se en cada realitat.

Centro-Brail

Advertisements

One thought on “VIDA I VIDA EN ABUNDÀNCIA

  1. Hem dedicat una estona, ha llegir el que comuniqueu amb tanta il·lusió! De fet pregunto als vostres pares i els amics com segueix el vostre camí. Ens alegrem amb vosaltres i us desitgem el millor per tots aquest que teniu encomanats. Imagino que les vostres arrels Catalanes creixen, i si més no el dia 9 de novembre hem de VOTAR!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s