DESMÓNTENSE!

I ara què? Ara toca “desmontarse”. I us preguntareu, què vol dir això?

1b

Molts de vosaltres ens pregunteu que faríem durant les vacances de l’escola. Doncs per exemple, dilluns vam anar a dinar a casa Gia. És una dona de la parròquia, no de les més implicades, però de les prou assídues. Ja feia dies que quan ens veia passar en el Jeep ens deia “desmóntense” però sempre hi havia quelcom a fer i ho teníem pendent. Així que per fi vam anar. Com és costum aquí, quan vam arribar ja teníem l’arròs, les “habichueles” i el pollastre damunt de la taula. I ens va acollir i ens va dir “ale, no se demoren, que se enfría”. El que encara ens segueix sorprenent és que et conviden però no dinen en tu. Ens vam assentar i ella se’n va anar cap a la cuina i al cap d’un rato, i de prou insistència, va sortir a xerrar en natros. Vam riure, vam contagiar-nos de la seva vitalitat, vam conèixer una mica més la seva vida. Fins que el nét, que viu en ella, estava desficiós i la va reclamar per a dutxar-lo i ens va tornar a deixar sols. Roger se va posar a llegir i Maria va fer la siesta tot gronxant-se al balancí. Una hora i pico després vam acomiadar-nos. I ella, com tothom: però no se vayan. Pero quedense una hora más.

Dos dies abans havíem visitat a una dona que viu molt prop nostre. Està assentada a una cadira de rodes i sempre que passem ens aixeca el braç i ens brinda un somriure ben sincer. Intuíem que era una dona força feliç a pesar de la seva minusvalidesa. I així ho vam corroborar quan vam passar bona part del matí xerrant tots tres sota el llimoner i la “mata” de l’aguacate. Quina serenitat i confiança en la malaltia. Viu tot just enfront del temple i ella interpreta que com ella moltes vegades no pot anar, Déu ha volgut fer-li este regal de ser-hi tan a prop. Ara ens seguim saludant però ja d’una altra manera.

Així hem anat passant i passarem aquests dies. Baixant del Jeep i visitant tantes famílies que encara no havíem tingut temps de visitar en temps. Gent com Sija, una dona ja gran però que recorda i relata perfectament com la comunitat cristiana va anar creixent a Sabaneta fins convertir-se en parròquia, fa poc més d’una dècada. O Gilberto i Marta, un matrimoni de Carpintero. O Marciana. O Mireia, la  mare d’Eduardo que està a l’equip coordinador dels joves. O donya Zoraida, que ens explica com cada dilluns fan reunió de Bíblia a casa seva.

Però també en aquest temps hi ha dos moments importants en la pastoral de la parròIMG_4592quia. Un ja l’hem viscut, hem estat de campaments en els joves. Per a variar hem anat a Aventura, però esta vegada en 70 joves de Sabaneta i ens ha agradat connectar en molts joves que amb prou feines sabíem el nom. I hem tornat a experimentar com la muntanya i l’ambient saludable els ajudava a treure lo millor d’ells mateixa.


IMG_4570I ens falta la “Misión Odri”. El pròxim dissabte venen un grup de 120 missioners joves de la capital, passaran uns dies en aquestes comunitats més pobres del sud del país. La nostra missió serà acollir-los i possibilitar que arriben a cada un dels racons de la parròquia. Ells conviuran en les diferents comunitats durant una setmana i faran diferents iniciatives per tal de revifar la fe.

I així ens plantarem a mitjans d’agost, on ja començarem a programar el nou curs escolar. Ah, se’ns oblidava, abans marxarem uns dies de vacances per descansar una mica i conèixer un poc  més aquest país.

I això vol dir “desmontarse”. Ja s’entén que no és només baixar del Jeep, sinó conèixer aquella casa, la família, una mica la història, … “Desmontarse” també van ser els campaments i segurament serà la “Misión Odri”. “Desmontarse” implica temps… acollir i deixar-se acollir.

IMG_4667

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s