SI TODO ES DE TODOS!

Si todo es de todos, porque hay tanta gente que no tiene nada… així diu la lletra de la cançó  de Luís Guitarra que hem fet servir per fer el vídeo de la “operación camarotes” i explicar-vos en imatges com ha anat tot.

I així com canta la cançó, batega el cor de molta gent, i també en estos dies el nostre. Així pensa també el nostre cap. No voldríem caure en una utopia impossible, ni tampoc en una sensibilitat fàcil, però després de compartir aquestes quatre setmanes de “treball” en els alumnes, hem anat coneixent més les seves històries familiars, … i sents més fort el desig de que la lletra de la cançó esdevingui cada dia més real.

Ens agradaria dir que cada alumne té el seu llit per a ell sol, però la realitat que van anant compartint en l’entrevista que vam tindre en cadascun per veure a qui se li assignaven els “camarotes”, era ben diferent. A la majoria de cases hi ha dos llits i solen ser entre 5 i 8 persones, això vol dir que dormen més de  dues persones el mateix llit. Inclús hi ha alumnes que dormen en una “esponja” al terra o sobre un llit fet de pals de fusta i unes fulles per ser un “chic” més tou.

I a mesura que el treball anava avançant, es va considerar oportú fer un petit canvi. Vist la gran demanda que hi havia i que només ens veiem capaços de fer una quinzena de lliteres, unes quantes es van convertir en llits. Així podíem arribar a més alumnes. I hi havia cases que ja era una bona solució. Així que finalment vam fer 9 lliteres i les 6 restants es van convertir en 12 llits. Finalment han sigut 30, dels 45 alumnes els que a part d’emportar-se les notes i tot el viscut al llarg del curs, s’han emportat un llit o llitera cap a casa.

I així vam arribar al 25 de juny, últim dia del curs escolar, lliurament de notes, reunió de pares i mares i visita del bisbe i l’equip directiu de FUNDASEP. Tot plegat un dia de festa, un dia per donar gràcies a Déu. I els camarotes i llits acabats…quina alegria!

IMG_0354_1 IMG_0446_1

I si “todo es de todos”, els camarotes també són vostres. Dels alumnes que han treballat, del mestre fuster que els instruïa, … i també de la gent que ho ha fet possible econòmicament. I també dels que heu acompanyat en l’estima i el desig de que arribarem a bon port.

Heu sigut molts els que heu col·laborat i s’han recollit 5.290 euros, més dels que es necessitaven. Però com és una mica complicat decidir a qui li’ls tornem, hem decidit invertir-los en mil i una coses que fan falta a Aventura.

De tot cor … MOLTES GRÀCIES

IMG_0444_6

Advertisements

2 thoughts on “SI TODO ES DE TODOS!

  1. Se us felicita. No només per les lliteres, que Déi n’hi dó la xulada. també per la feina per la feina feta amb els nois i noies, ja que els heu donat una bona “canya de pescar” ensenyant-los a fer-les. Una abraçada

  2. I’ve been exploring for a bit for any hibh quality articles or weblog
    posts on this kind of house . Exploring in Yagoo I at last stumbled upon this web site.
    Studying this info So i’m glad to conhvey that I’ve a very good uncanny feeling I came upon just
    what I needed. I soo much indisputably will make certain to do not fail to remember this website and provides it a look regularly.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s